Actuele Trainingen     |     Terugblik trainingen

Agenda

Jaarlijkse weergave
Per jaar
Maandelijkse weergave
Per maand
Weekly View
Per week
Daily View
Vandaag
Search
Zoeken
GEANNULEERD Workshop "Omgaan met verlies"
Donderdag, 23 Januari 2020, 19:30 - 21:30
Hits : 337

Helaas is de lezing van a.s. donderdag 23 januari wegens omstandigheden geannuleerd.

Volgende week zullen wij u op de hoogte stellen van de nieuwe datum.

Ieder mens krijgt in zijn leven te maken met verlies. Dit verlies kan in verschillende vormen komen: je raakt je baan kwijt, een dierbare vriendin verbreekt het contact, een geliefde overlijdt. Maar je kunt ook bijvoorbeeld een droom of wens verliezen, zoals wanneer je door een ongeval nooit meer piano kunt spelen, of wanneer je ongewenst kinderloos bent. Bij al deze voorbeelden is sprake van ingrijpend verlies, wat gepaard kan gaan met veel gevoelens zoals verdriet, boosheid, verwarring, maar ook kunnen fysieke klachten ontstaan.

Maar hoe ga je daar nu mee om? Hoelang “mag” je verdrietig zijn over iets? Is het normaal om ook boos te zijn? Hoe ga je om met schuldgevoel?

In deze lezing staan we stil bij het proces van omgaan met verlies. Hoewel iedereen op zijn eigen manier met verlies of rouw omgaat, zijn er ook veel overeenkomsten tussen mensen te zien. We gaan kijken naar kenmerken en stappen van dit proces, manieren waarop je om kunt gaan met eigen verlies en verdriet, maar ook naar manieren hoe je anderen hierbij kunt helpen. Wat valt nog onder een “gezonde” verliesverwerking en wanneer is het zinvol om (meer) hulp in te schakelen?

Verlies is een onderdeel van het leven en kunnen we niet voorkomen, maar de inzichten uit deze lezing kunnen u wel helpen en ondersteunen hiermee om te gaan.

Datum: donderdag 23 januari 2020
Tijdstip: 19:30 - 21:30 uur, inloop 19:15 uur
Kosten: gratis
Locatie: Bibliotheek Venray


aanmelden

 
Locatie Bibliotheek Venray

houd mij op de hoogte Match

2015 © Match voor vrijwilligers | Ontwikkeld door Intoappsnwebs